بررسی رفتار کودکان در شبکههای اجتماعی برای والدین نهتنها نگران کننده است که در سالهای اخیر تبدیل به چالش بزرگی نیز شده است.
والدین میتوانند چگونگی رفتار در شبکههای اجتماعی را به کودکان آموزش دهند.
در ادامه شش روش را به شما آموزش می دهیم که با کمک آن میتوانید امنیت کودکان را در فضای مجازی حفظ کنید.
شبکههای اجتماعی را بشناسید.
امی مورین رواندرمانگر و متخصص، پیشنهاد میکند والدین نسبت به شبکههای اجتماعی که فرزندشان استفاده میکند آگاهی کاملی پیدا کنند. آشنایی با چارچوبهای اجتماعی به شما درک بهتری از چگونگی کارکرد هریک از آنها میدهد.
همچنین ممکن است بخواهید در این اپلیکیشنها و وبسایتها، یک حساب کاربری برای خودتان بسازید تا با نحوه کار آنها آشنایی پیدا کنید. خانم مورین میگوید «والدین حتماً باید تفاوت شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرم و تلگرام را بدانند، زیرا هر یک از آنها به نوعی برای کودک شما نا امن است».
اینجا به چند مورد از پرطرفدارترین شیکههای اجتماعی در دنیا اشاره میکنیم:
اینستاگرم ، تلگرام ، توییت، فیسبوک، اسنپ چت ، یوتیوب
برای کودکان محدودیت سنی قائل شوید
اگر در حال حاضر به کودک خود اجازه استفاده از اینترنت پرسرعت و فضای مجازی را نمیدهید بهتر است به او درباره سنی که اجازه دارد از این فضا استفاده کند اطلاع بدهید.
یکی از روانشناسان کودک گفته است «اگر کودکان احساس کنند هیچ وقت امکان دسترسی به اینترنت را ندارند، احتمال اینکه یواشکی در این فضا فعالیت کنند بالا میرود».
بهخاطر داشته باشید برای اکثر شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و اسنپ چت طبق قوانین خود برنامه ها حداقل باید ۱۳ سال به بالا بود.
قانون حفاظت از حریم شخصی کودکان ایجاد حساب کاربری در شبکههای اجتماعی را برای کودکان کمتر از ۱۳ سال، منع کرده است.
با کودک خود درباره خطرات شبکههای اجتماعی صحبت کنید
بسیاری از کودکان از خطرات احتمالی فضای مجازی بیاطلاع هستند. آنها نمیتوانند باور کنند که اطلاعاتشان چقدر ساده در اختیار هکرها قرار میگیرد.
خانم مورین در این باره میگوید «معمولاً پدرها و مادرها فراموش میکنند به کودکشان بگویند که چطور تصاویر، نظرات و فعالیتهای اجتماعی میتواند روی زندگی آنها (کودکان) تاثیر بگذارد».
او پیشنهاد میکند به کودکان آموزش دهید که اگر در این فضا با سوال یا موضوعی مواجه میشوند، حتماً از شما درخواست کمک کنند.
با صبحت از این خطرات احتمالی، کودکان پیش از به اشتراک گذاشتن یک تصویر یا موقعیت مکانی، حتماً یک بار دیگر به این موضوع فکر خواهند کرد.
لپتاپ یا کامپیوتر را در مرکز خانه قرار دهید
بهجای اینکه یک لپ تاپ در اتاق کودکتان قرار دهید، بهتر است آن را به مرکز پر طردد خانه منتقل کنید. در نتیجه میتوانید فعالیت او را در استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی رصد کنید.
وقتی کودکان میدانند که پدر و مادرشان میتوانند هر زمانی کارهای آنها را ببینند، از انجام رفتار نامناسب دوری میکنند.
برای کودکان برنامه و قوانین بگذارید
وقتی برای کودکان برنامه و قانون و راهنما میگذارید، میتوانید عادتهای خوبی را برای او در شبکههای اجتماعی ایجاد کنید.
برای مثال در استفاده هفتگی از اینترنت پرسرعت، محدودیت زمانی بگذارید. همچنین میتوانید برای خودتان و کودکتان یک زمانی را مشخص کنید تا فقط در آن زمان از شبکههای اجتماعی استفاده کنید.
تنظیمات خصوصی موبایل کودک خود را چک کنید
هرازگاهی سری به تنظیمات خصوصی اپلیکیشنهایی که کودکتان از آنها استفاده میکند بزنید.
شبکههای اجتماعی مکررا به روزرسانی می شوند و بهتر است شما همیشه از امنیت این برنامه اطمینان داشته باشید.